18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Erzurum Valisi Öztürk: Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Öztürk, mesajında, tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş Türk milletinin, her türlü zorluğa karşı durduğunu, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmediğini belirtti.
     Türk milletinin bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmediğini hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı hem de diğer mazlum milletlerin umudu olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla Şehitler Günü olarak kabul ve ilan edilmiştir. Çanakkalede verilen mücadelenin büyüklüğüne ve vatan için akan kanların ulvi damlaları hatırına, bugün şehitler günü olarak yad edilmektedir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Milletimizin genlerinde var olan vatan sevgisi karşısında gün gelir akıl ve fen mahcup kalır. İşte Çanakkale Zaferi de böylesi bir sevginin sonucudur.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER