18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Özhaseki, mesajında, şehitlerin aziz hatıralarının ebediyete kadar yüreklerde taşınmasının en başta gelen milli görev olduğunu vurguladı.
     Türk Milletinin verdiği var olma mücadelesinin, Çanakkale Zaferi ile kahramanlık destanına dönüştüğünü belirten Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bu güzel vatan için 250 bin şehidin verildiği eşine rastlanır bir savaş daha yoktur. Göğüs göğüse mücadelenin yaşandığı o topraklarda bugün bile hala o günlerin hatıraları canlı ve dopdolu olarak hissedilmektedir. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazının serin sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmışlardır. İşte bu önemli olaydan dolayı 18 Mart tarihi, Şehitler Günü olarak kutlanmaya başlanmış ve şanlı Türk tarihinin bu altın sayfası gururla yad edilir hale gelmiştir. Onlar bu vatan için o gün canlarını verdiler, biz bugün huzur ve rahat içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Gerek Çanakkalede gerekse güzel yurdumuzun her bir karış toprağında şahadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER