18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


MARDİN (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98.yıl dönümü dolayısıyla, Midyatta tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Midyat Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Veysel Biçer, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Jandarma Komutanı İlhami İnce, Müftü Muhammed Çiçek ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan törenin ardından günün anlam ve önemini belirten Tankçı Üsteğmen M. Ali Akyan şöyle dedi:
     Bugün vatan ve millet uğrunda 7 düvele karşı Galiçyadan, Yemene, Sarıkamıştan, Çanakkaleye devletimizin bağımsızlığı ve bekası için vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda ve yurt içinde bölücü eşkıyaya karşı canlarını seve seve feda eden binlerce vatan evladını minnet ve şükran duygularımız ile anmak için toplandık.
     Törenin ardından, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Veysel Biçer, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Jandarma Komutanı İlhami İnce ve protokol üyeleri, şehit ailelerini ziyaret ettiler. Ovabaşı köyünde bulunan 2006 yılında GKK şehit olan Selahattin Akıncı ve Muhittin Akıncı 1991 yılında şehit olan geçici köy korucularının aileleri ve evleri ziyaret edildi. Şehit ailelerine zücaciye takımı hediye edildi. Bingöl şehit ailelerini ziyaretinde, Rabbim onların yakınlarına sabır versin. Biz her zaman onların emrinde olacağız. Katılanlara teşekkür ederim şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER