16 Ekim Dünya Gıda Günü

16 Ekim Dünya Gıda Günü -Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kutlu: Dünyada her yedi kişiden biri yetersiz besleniyor (Denizli)


DENİZLİ (A.A) - Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, dünyada her yedi kişiden birinin sağlıksız beslendiğini belirtti.
     Kutlu, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünya nüfusunun üçte birinin yoksullukla uğraştığını, dünyada 200 milyonu beş yaşın altındaki çocuklar olmak üzere 1 milyar insanın açlık çektiğini belirtti.
     Geleceği beslemek üzere bir tarım devrimi gerektiğini belirten Kutlu, 2050 yılı itibarıyla 9 milyarlık nüfusa ulaşacak dünyayı beslemek için gıda üretiminin yüzde 70 oranında artırılması gerektiğini kaydetti.
     Kutlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Dünyada her yedi kişiden biri yetersiz besleniyor. Oysa insanoğlu açlığı ortadan kaldıracak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik edecek gerekli araçlara sahip. 2050 yılına kadar dokuz milyardan fazla insanın beslenmesi için gerekli ek gıdanın önemli bir bölümünün küçük toprak sahipleri tarafından üretileceğine dair geniş bir mutabakat söz konusu. Bu da gıda güvencesine ulaşmak için kooperatiflerin, üretici örgütleri ve diğer kırsal kuruluşların desteklenmesi ve bunlara yatırım yapılması gerekliliğini ortaya koyuyor.
    
     Muhabir: Fatma Karakış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 16 Ekim Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER