15. Uluslararası Likya

15. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali -Festival kapsamında Yunanistanın Meis Adası ie Kaş ilçesi arasında düzenlenen yüzme yarışları başladı


ANTALYA (A.A) - 15. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yunanistanın Meis Adası ile Antalyanın Kaş ilçesi arasında düzenlenen yüzme yarışları start aldı.
     Sabah saatlerinde Kaş Limanından buluşan sporcular, teknelerle Meis Adasına götürüldü. Adada Meis Belediye Başkan Vekili Migdxlos Stratos tarafından karşılanan 23ü kadın 215 sporcu, verilen startla yarışmaya başladı. Yarışmada 15 yabancının da bulunduğu belirtildi.
     Start alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, yarışmanın Türk-Yunan dostluğunu artırmasını diledi.
     Kaş ve Meisin birbirine çok yakın olduğunu ve iki halkın dost olduğunu belirten Gültekin, Meisin kendileri için kardeş şehir anlamı taşıdığını vurguladı. Gültekin, bu dostluğun ömür boyu sürmesi temennisinde bulundu.
     Meis Belediye Başkanı Vekili Migdxlos Stratos, sporcuların Meisde olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Meis ve Kaş arasında güzel ilişkiler bulunduğunu kaydeden Stratos, seçimler nedeniyle Yunan sporculardan katılımın az olduğunu, ilerleyen senelerde daha yüksek bir katılım oranı beklediklerini dile getirdi.
     Öte yandan yarışmaya Babalar Günü dolayısıyla baba ve oğulları da katıldı. Yarışmaya babası Hasan Yiğit ile katılan 14 yaşındaki Oğuzhan Yiğit, iyi bir derece yaparak babasına Babalar Günü hediyesi vermek istediğini ifade etti.
     Sporcular, yarışma kapsamında 7 kilometrelik Meis-Kaş etabını katedecek.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 15. Uluslararası Likya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER