15 numara gözlükten 20 yıl sonra

15 numara gözlükten 20 yıl sonra kurtuldu -Konyada doğuştan görme bozukluğu bulunduğu için 20 yıldır 15 numara gözlük kullanmak zorunda kalan kadın, özel bir hastanede 7 dakika süren operasyonla sağlığına kavuştu (Fotoğr


KONYA (A.A) - Konyada doğuştan görme bozukluğu bulunduğu için 20 yıldır 15 numara gözlük ya da lens kullanması gereken hasta, özel bir hastanede 7 dakika süren operasyonla sağlığına kavuştu.
     İstanbulda yaşayan bir çocuk annesi Ayşe Ulusoy (35), görme bozukluğu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan görme bozukluğu bulunduğunu, bu nedenle 15 numara gözlük ya da lens kullanması gerektiğini söyledi.
     20 yıldır bu şekilde hayatını devam ettirdiğini ancak bebeği doğduktan sonra zorlanmaya başladığını belirten Ulusoy, Konyadaki özel bir hastanede görevli Op. Dr. Hayati Arık ile görüştüğünü, burada çok kısa süren 2 farklı operasyonla sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.
     Operasyonu gerçekleştiren Dr. Hayati Arık ise hastanın doğuştan itibaren görme kaybı yaşadığı için 15 numara gözlük veya lensle hayatını devam ettirdiğini bildirdi.
     Hastaya yaklaşık 7 dakika süren 2 farklı operasyon yaptıklarını dile getiren Arık, Operasyonda, göz içine yerleştirdiğimiz bir mercekle hastanın görme kaybını ortadan kaldırdık. Daha önce binde 5 oranında gören hastamız, şu anda yüzde 90 görüyor. Bu oran iki hafta sonra yüzde 100e ulaşacak" dedi.
    
     Muhabir : Ahmet Akbıyık / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber 15 numara gözlükten 20 yıl sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER