15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü -AK Parti Denizli Milletvekili Dalbudak: Tarım ve hayvancılık konusunda kırsal alanda yaşayan, çiftçilikle uğraşan kadınların üstlendiği rol çok önemli


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, tarım ve hayvancılık konusunda kırsal alanda yaşayan, çiftçilikle uğraşan kadınların üstlendiği rolün çok önemli olduğunu söyledi.
     Dalbudak, Gıda, Tarım ve Hayvancık İl Müdürlüğüne yaptığı ziyarette, çiftçi kadınların hem ekonomi hem sosyal açıdan güçlendirildiğinde kırsal alandaki kalkınmanın artacağını kaydetti.
     Mayıs ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan Kadın Çiftçi Eğitimi İş Birliği Protokolü ile eğitimler verilmeye başlandığını ifade eden Dalbudak, Kadınlarımız artık beklemiyor, üretiyor. Dazkırıdan, Üçlerden, Baş Karcıdan ve birçok yerden kadınlarımız biz tarımla, hayvancılıkla uğraşmak istiyoruz diye yanımıza geliyor onlara her türlü desteği veriyoruz, destek vermeye de devam edeceğiz dedi.
     Dalbudak, Denizlide tarımı ve hayvancılığı destekleyen çok güzel çalışmalar yapıldığını belirterek şöyle konuştu:
     Çok yakında Denizlide Et Balık Kurumu satış mağazası hizmete başlayacak. Et Kombinasının da hazır hale gelmesiyle hayvancılık anlamında bölgemiz şahlanmış olacak. Yine 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar gününde Denizliden iki kadın çiftçimiz önder çiftçi olarak Diyarbakırda plaketlerini alacak. Bu çok gurur verici bir durum ben kendilerini tebrik ediyor, tüm kadın çiftçilerimizin Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü kutluyorum. Tarım ve hayvancılık konusunda kırsal alanda yaşayan çiftçilikle uğrayan kadınların üstlendiği rol çok önemli.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER