14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu

14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu -PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı: Yüzde 70in üstündeki bir oranda bor ve bileşiklerini yeraltında barındıran ülkemin bundan faydalanması için projeler, politikalar geliştirip, bunun kullanı


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, malzeme biliminin olmazsa olmazının elementler olduğunu ifade ederek, Yüzde 70in üstündeki bir oranda bor ve bileşiklerini yeraltında barındıran ülkemin bundan faydalanması için projeler, politikalar geliştirip, bunun kullanılması için bizim üniversite olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor dedi.
     PAÜ tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolanın da katılımıyla başladı.
     PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, üniversitenin 20. kuruluş yılında, geçmişte mühendislik fakültesinin temelini oluşturan Denizli Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin başlattığı böylesi önemli bir sempozyumu uluslararası boyuta taşımaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kimya, kimya teknolojileri, malzemelerin diğer boyutu, hatta madencilik, jeoloji de malzemenin içine giriyor. Yüzde 70in üstündeki bir oranda bor ve bileşiklerini yeraltında barındıran ülkemin bundan faydalanması için projeler, politikalar geliştirip, bunun kullanılması için bizim üniversite olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor. Dünyanın değişik yerlerinde 230 civarında bor bileşeni var, dört tanesi de ülkemizde ve bizim yakınımızda. Malzeme biliminin olmazsa olmazı bir element. Dolayısıyla bütün bunların olduğu yerde elbette bunlara kayıtsız kalamazdık. Bundan sonra politikalarımızın da bu yönde gelişeceğini ümit ediyorum. Bu noktadan hareketle bu sempozyumun çok önemli ipuçları vereceğini düşünüyorum. Önce ülkemize, sonra da dünyaya katkıda bulunması açısından baktığımızda bu sempozyumun mutlak sonuca ulaşacağını öngörüyorum.
     Sempozyumun yürütme kurulu başkanlığını yapan Doç. Dr. Cemal Meran ise 1986 yılından bu yana düzenlenen ve malzeme bilimiyle uğraşan bilim insanlarını buluşturan sempozyumun üç gün süreceğini belirterek, 3 ayrı salonda toplam 30 oturumun gerçekleşeceği sempozyumda 126sı sözlü 115i poster olmak üzere toplam 241 bildirinin sunulacağını kaydetti.
     Öte yandan sempozyum kapsamında makine imalat sektöründen 25 firmanın katılımıyla düzenlenen serginin açılışı protokol tarafından yapıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER