14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali

14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali -Festivalin ilk oyunu "Bu da Geçer ya hu", Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi


TRABZON (A.A) - 14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalinin ilk oyunu "Bu da Geçer ya hu", Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi.
     Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) tarafından düzenlenen, ev sahibi Türkiyenin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Lübnan, Romanya ve Gürcistandan tiyatro topluluklarının katıldığı festival, geleneksel "festival yürüyüşü" ile başladı.
     Festivalin ilk oyunu "Bu da Geçer ya hu", ev sahibi Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından bu sahnelendi.
     Uğur Saatçinin yazdığı oyunu, Barış Erdenk yönetirken, oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Aylin Dinler, ışık tasarımı Nihat Bahar, dansları Sibel Erdenk, müzikleri ise Serdar Kurutçu tarafından hazırlandı.
     Fatih Dokgöz, Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Banu Manioğlu, Utku Ölmez, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlunun rol aldığı oyunda işgal yıllarında Anadolu yanarken, İstanbulda bir şeyler yapmanın çabası içinde olan insanların hikayesi konu ediliyor.
     Festival kapsamında, Çinin Yuju Operası "Rüzgarlı Kamelya" adlı oyunu 3-4 Mayıs tarihlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER