14. Tarım ve Seracılık Festivaline doğru

14. Tarım ve Seracılık Festivaline doğru -Festival etkinlikleri, 4. Geleneksel Voleybol Turnuvasıyla başladı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediyesi tarafından 14. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 4. Geleneksel Voleybol Turnuvası başladı.
     Kumluca Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek 14. Tarım ve Seracılık Festivalinin ilk etkinliği olan Voleybol Turnuvasına bu yıl iki grupta 20 takım katılıyor. Turnuvanın başlaması dolayısıyla Kumluca Belediyesi spor salonunda düzenlene törene Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, siyasi parti ilçe temsilcileri, il genel ve belediye meclisi üyeleri, daire amirleri ve sporseverler katıldı.
     Yaklaşık iki ay sürecek turnuvada, maçlar iki grupta oynanacak. Her gün üç müsabakanın yapılacağı turnuvada, grup maçları üç set üzerinden, yarı final, üçüncülük ve final müsabakaları ise beş set üzerinden yapılacak. Her takımda 12 sporcunun yer aldığı turnuva süresince toplam 98 müsabaka yapılacak.
     Turnuvanın ilk maçı, A ve B grubunda yer alan her takımdan birer oyuncunun bulunduğu A ve B grubu takımları arasında gerçekleşti. Tek set üzerinden oynanan karşılaşmayı A grubu takımı 21-18 kazandı.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, turnuvayla ilgili gazeteciler yaptığı açıklamada, bu yıl 14üncüsünü gerçekleştirecekleri Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında 4. Geleneksel Voleybol Turnuvasını başlattıklarını söyledi.
     Tarım ve Seracılık Festivalinin, içinde spordan, kültüre, sanattan, yaşama, kadın, çocuk, herkesin kendine özgü, toplumun her kesimini kucaklayan geniş kapsamlı festival olduğunu dile getiren Çetinkaya, festivalin bir sportif etkinlikle başladığını kaydetti.
     Voleybol turnuvasıyla ilçe halkının yaklaşık 5 ay boyunca farklı etkinliklerle çok güzel günler geçireceğini ifade eden Çetinkaya, Bundan 14 yıl önce festivalimizi, bu günlerin özlemini duyarak başlatmıştık. Bugüne geldiğimizde halkımızın festivali benimsediğini ve herkesin bir şekilde festival içinde kendine yer bulduğunu görüyoruz. Buda bizi mutlu ediyor. Voleybol turnuvasının ardından halı saha turnuvamız başlayacak, atletizm ve yağlı güreşlerimizle festivalimiz sona erecek. Bugünden itibaren festivalimizin, etkinliklerimizin coşkuyla geçmesini temenni ediyor, sporculara centilmence, dostluk içinde mücadele etmelerini ve sporseverlere de güzel müsabakalar izlemelerini diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14. Tarım ve Seracılık Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER