14 Ekim Dünya Standartlar Günü

14 Ekim Dünya Standartlar Günü -TSE Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü kutlamaları kapsamında, bir ilkokulda, öğrencilere TSEyi ve Kalite bilincini anlattı


KAYSERİ (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü kapsamında, bir ilkokulda, öğrencilere TSEyi ve Kalite bilincini anlattı.
     Talas Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulunda düzenlenen programa TSE Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, okul müdürü İsmet Karaca ve 100e yakın öğrenci katıldı.
     Öğrencilere ilk olarak TSEnin dünya genelinde yaptığı çalışmaları içeren bir video izletildi.
     Daha sonra öğrencilere TSEyi anlatan TSE Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, dünya genelindeki ve Türkiyedeki standardın önemine değindi.
     Bir ürünün farklı ülkelerde rahatça satışa sunulabilmesi belirli bir standartta üretilmesi gerektiğini ve bunun da bir kurum tarafından denetlenmesi gerektiğini belirten Bahadır, şunları kaydetti:
     Bu sıkıntıların aşılması için ekonomik işbirliği içerisinde olan ülkeler ortak standart hazırlama gayreti içerisine girmişlerdir. IEC, ISO, CEN, CENELEC ve ITU gibi kuruluşlar bunlardan bazılarıdır. TSE bu standart kuruluşlarına üye olup, ülkemizdeki tek yasal temsilcidir. Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak gibi resmi bir görevi olan TSE tarafından yayınlanmış ve yürürlükte bulunan yaklaşık 34 bin standart mevcuttur.
    
     - Kuralları koyan değil, kurallara uyun ülke konumundayız -
    
     Dünya çapında standart konusunda, Türkiyenin söz sahibi olan ülkelerden birisi olamadığını belirten Bahadır, Ne yazık ki, uluslararası standartların oluşmasında çoğunlukla kuralları koyan değil, kurallara uyan ülke konumundayız. Bu nedenle TSE kural koyan ülke olma yolunda büyük çaba içerisindedir dedi.
     Program sonunda öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 14 Ekim Dünya Standartlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER