13 yıldır tamamlanamayan camiye hayırsever desteği

13 yıldır tamamlanamayan camiye hayırsever desteği -Kozan ilçesinde yapımı devam eden Hoca Ahmet Yesevi Camisine hayırsever Ali ve Emine Okuducu çifti 350 bin TL yardımda bulundu


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde yapımına 13 yıl önce başlanan ancak yeterli kaynak bulunamadığı için tamamlanamayan 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camisinin ibadete açılması için hayırsever çift 350 bin TL yardımda bulundu.
     İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin 298 metrekare alan üzerine inşa edilen, bin 620 metrekare kapalı alana sahip caminin hayırsever vatandaşların desteğiyle 13 yılda ancak kaba inşaatının tamamlandığını belirtti.
     Caminin ibadete açıldığında yörenin en büyük camilerinden birisi olacağını ifade eden Beydoğan, binanın 4 bin 300 metrekarelik kubbe bölümünün önemli bir kısmımın kurşun kaplamasının tamamlandığını, iç mekanda süsleme ve kaplama çalışmalarına başlandığını ifade ederek, hayırsever Ali ve Emine Okuducu çiftinin caminin yapımına destek olmak amacıyla 350 bin TL yardımda bulunduklarını kaydetti.
     Beydoğan, çifte bu anlamlı yardımları için teşekkür etti.
     Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Hulusi Yavuz ise, inşaatın başlangıcından bu yana hayırsever vatandaşların yaklaşık 6 milyon lira ayni ve nakdi bağışta bulunduklarını, hayırsever Ali ve Emine Okuducu çiftinin de yaptığı 350 bin TLlik yardımın caminin iç mekan süsleme ve çini kaplamalarının yapımında kullanılacağını, hedeflerinin camiyi gelecek yıl Kutlu Doğum Haftasında ibadete açmak olduğunu söyledi.
     Hayırsever Ali Okuducu ise, 39 yıl Almanyada işçi olarak çalıştığını, kazancından hayır işleri için ayırdığı bir miktar tasarrufu Hoca Ahmet Yesevi Camisinin tamamlanması için kullandığını belirterek şunları söyledi:
     Bu camiye daha önce 50 bin TL yardım yapmıştım. Ancak yeterli kaynak bulanamadığından bitirilemediğini öğrenince 300 bin TL yardım daha yapmaya karar verdim. Ayrıca ilçeye bağlı Salmanlı köyünde acilen yapılması gereken camiye de 50 Bin TL daha yardım yapacağım. Hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyoruz. İmkan sahibi diğer hayırseverlerin de desteği ile bu görkemli cami inşaatının kısa sürede tamamlanarak ibadete açılmasını ümit ediyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 13 yıldır tamamlanamayan camiye hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER