12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü -CHP Manisa Milletvekili Ören: Darbe anayasasının değişmesi gerektiğini 30 yıldır söyleyen tek parti CHPdir


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, mevcut anayasanın darbe ürünü olduğuna işaret ederek, bu anayasanın 30 yıldır değişmesi gerektiğini tek söyleyen partinin CHP olduğunu savundu.
     Ören, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen hala izlerinin silinmediğini belirtti.
     Darbeyle birlikte demokrasinin askıya alındığını, özgürlüklerin tamamen yok edildiğini, binlerce insanın cezaevlerinde, işkencelerde can verdiğini dile getirerek, 12 Eylülün tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti.
     Ören, darbenin ülkenin siyasal yapısını da değiştirdiğini de savunarak, şu görüşleri dile getirdi:
     Asıl düşündürücü olan, o gün 12 Eylül faşist cuntasını alkışlayanların, bugün darbe karşıtı olarak meydanlara çıkmasıdır. 12 Eylül darbesi, demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını yok ettiği gibi ülkenin siyasal yapısını değiştirmiş, yeni bir düşünce ve kültür sistemi yaratmıştır. Dün alkışlayıp, bu gün karşı olanlar da işte bu düşüncenin ürünüdür. CHP olarak, her zaman darbelere karşı olduk. Darbe anayasasının değişmesi gerektiğini 30 yıldır söyleyen tek parti CHPdir. CHP, özgür düşünceyi, özgür sanatı, kişi hak ve hürriyetlerini korumak için, darbelere karşıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 12 Eylül darbesini, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir leke olarak her zaman andık, bundan sonra da anacağız.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER