112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı

112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı


ANTALYA (A.A) - 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.
     Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile diğer kurum yetkililerinin de katıldığı ve 112 Acil Çağrı Merkezinde gerçekleşen toplantıda, 2012 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi, 2013 yılı projeleri hakkında Vali Altıparmaka bilgi verildi.
     Toplantıda yapılan sunumda, 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında 1 milyon 128 bin 681 çağrı geldiği, yapılan çalışmalar ve tanıtımlar sayesinde gereksiz çağrı oranının yüzde 91den yüzde 79a çekildiği kaydedildi. Vali Altıparmakın, gereksiz çağrıda bulunanlara Kabahatler Kanununa göre ceza verilmesi ve diğer yaptırımların uygulanması konusundaki talimatı ilgililere bildirildi.
     Yabancılardan da çok fazla çağrı alınmaya başlanıldığının ifade edildiği sunumda, 1 Ocak-30 Eylül döneminde yabancılardan 3 bin 914 çağrı alındığı bildirildi.
     Projelerin de anlatıldığı sunumda, Vali Ahmet Altıparmakın desteğiyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) alınan 15 bin lira ile başlatılan konuşma ve duyma engelli kişilerin 112ye ulaşmalarını sağlamaya yönelik Engelsiz 112 projesiyle oluşturulan veri tabanıyla il genelinde bin 600 engelliye ulaşıldığı bildirildi.
     Projenin son aşamasında ise 112 Acil Çağrı Merkezi personeline işaret dili eğitimi verileceği, 112 Acil Çağrı Merkezi Çağrı Alma Yazılımına görüntülü konuşma özelliği kazandırılarak, internet yoluyla ulaşan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza işaret dili kullanılarak hizmet verileceği anlatıldı.
     Sunumda ayrıca Mobil Çağrı Alma Aracı projesi, ciddi bir trafik kazası durumunda, elektronik güvenlik sistemine sahip sensorlu araçların otomatik olarak 112 Acil Çağrı Merkezlerine alarm göndermesi esasına dayanan bir uygulama olan e-call projesi ve yurt içi ve yurt dışından 250ye yakın katılımcının beklendiği Antalya Roundtable-2013 projeleri hakkında da bilgi verildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER