10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Kütahya Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Öner: Ümit ediyoruz ki, etkinlik bayram havasında geçecek, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatacak


KÜTAHYA (A.A) - Bu yıl 10uncusu yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Kütahya Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Öner, 2 Hazirandaki etkinliğin bayram havasında geçerek, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatacağını umduklarını bildirdi.
     Öner, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahyanın, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliğine ilk kez ev sahipliği yapacağını anımsattı.
     Dumlupınar Stadında, 2 Haziranda saat 21.00de başlayacak etkinlikte, 24 ülkeden 70 öğrencinin gösteriler sunacağını belirten Öner, şunları kaydetti:
     Anadolunun güzelliklerini ve Türk milletinin taşıdığı güzel özellikleri dünyaya açmak, tabii ki Türkçemizin dünyada daha fazla konuşulmasıyla mümkün olacaktır. Bu çerçevede dünyanın dört bir yanına Türkçeyi öğretmek ve milletimizin özelliklerini anlatmak için giden öğretmenlerimiz, yıllardır gurur duyacağımız önemli işler yapmaktadır. Bu yıl 135 ülkeden 1500e yakın öğrenci, Türkçe Olimpiyatlarında yer alacak. Olimpiyatlarımızın Kütahya ayağının, ilimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya, 2 Haziranda samimi Anadolu insanı ve Türkçenin evlatlarının insanlık ele ele mesajı ile buluşmasına ev sahipliği yapacak. Ümit ediyoruz ki, etkinlik bayram havasında geçecek, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatacak. Tüm halkımızı bu coşkuyu paylaşmaya davet ediyoruz.
     (SDT-MRS)
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER