10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Ispartada düzenlenecek gösterilere 20 ülkeden 70 öğrenci katılacak


ISPARTA (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 7 Haziranda Isparta Atatürk Stadında düzenlenecek gösterilere 20 ülkeden 70 öğrencinin katılacağı bildirildi.
     Isparta Valiliğinin desteğiyle Altınbaşak Eğitim Kurumları ve Altınbaşak Mezunları Derneği koordinesinde Ispartada düzenlenecek organizasyon kapsamında Atatürk Stadında gösteri gerçekleştirilecek. Gösteriye 20 ülkeden yaklaşık 70 öğrenci katılacak.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ispartada sosyal etkinliklerin çok yoğun olduğu bir dönem içerisine girdiklerini söyledi.
     Türkçe Olimpiyatlarının Ispartanın başının tacı gibi göründüğünü ve kent için büyük önem taşıdığını belirten Oğuz, Olimpiyatların Ispartada da düzenleniyor olmasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.
     Türkçe Olimpiyatlarının Ispartanın sosyal hayatına çok büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Oğuz, Isparta marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlerken kentin dünyanın bir çok bölgesinde tanıtılıyor olması ve isminin duyulması bizi mutlu edecek. Organizasyon kapsamında dünyanın değişik ülkelerinden seçilmiş öğrenciler kentimize gelecek dedi.
     Türkçe Olimpiyatları Isparta etkinliği Organizasyon Komitesinden Altınbaşak Eğitim Kurumları Şirket Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Keskin ise, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 135 ülkeden bin 500 öğrencinin Türkiyeye geldiğini, öğrencilerin 4 turne halinde 41 ilde gösteri düzenleyeceklerini belirtti.
     Keskin, organizasyonun Ispartanın marka kent olması yolunda büyük bir adım teşkil ettiğine işaret ederek, Türkçe Olimpiyatları ile ülkemizin kültürünü, inancını ve değerlerini dünyanın dört bir yanında duyuruyoruz. Bu meseleye sadece folklorik bir gösteri gibi bakılmamalı. Kentimize gelen öğrenciler Ispartanın gülünü, halısını ve kültürel özelliklerini ülkelerinde de tanıtacaklar diye konuştu.
     Keskin, 7 Haziranda Atatürk Stadında 20 bin kişinin katılımıyla organizasyonu gerçekleştireceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER