10. Koçfest Üniversite Spor Oyunları

10. Koçfest Üniversite Spor Oyunları -130 üniversite ve 5 bin öğrencinin katılacağı organizasyon Mayıs 2013te Adanada yapılacak


ADANA (A.A) - Gelecek yıl 10uncusu düzenlenecek Koçfest Üniversite Oyunlarının 130 üniversite ve 5 bin öğrencinin katılımıyla Adanada yapılacağı bildirildi.
     Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Kemal Taner, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazı ziyaret ederek oyunlar için destek istedi.
     Son olarak Eskişehirde yapılan Üniversite Spor Oyunlarının 2013 yılının Mayıs ayında, Çukurova Üniversitesinde düzenleneceğini ifade eden Tamer, Bu organizasyona yaklaşık 130 üniversite ve 5 bin öğrenci katılacak dedi.
     Üniversiteli sporcuların 8 branşta yarışacağını dile getiren Taner, şunları kaydetti:
     10 gün kadar sürecek oyunlarda üniversite gençliği hem Adanayı hem de Çukurova Üniversitesini tanıma fırsatı bulacak. Öğrencilerin üniversiteden mezun olmadan ülkenin değişik yerlerini tanımasını istiyoruz. Üniversite Sporları Federasyonu olarak daha önce İzmirdeki Üniversite Yaz Olimpiyatları ve Erzurumdaki Üniversite Kış Olimpiyatları gibi büyük uluslararası organizasyonlara da imza attık. Spor bir araçtır, asıl amaç üniversite gençliğinin gelişimine katkı sağlamaktır.
     Başkan Vekili Aldırmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gençlere verilen her emek ve hizmet bizim için önemlidir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Böyle bir organizasyonu Adanada yapacak olmanızdan dolayı mutlu olduk diye konuştu.
     Aldırmaz, belediye olarak oyunlara her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 10. Koçfest Üniversite Spor Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER