10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Bozüyük Kaymakamı Kaya: Basın, çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, basının, çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu bildirdi.
     Kaya, Zaman Gazetesi Bozüyük Temsilciliği tarafından düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan gazetecilere plaket töreninde, yazılı ve görsel basının oluşturduğu medyanın, yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak algılandığını söyledi.
     Basının görevinin, kamu yararını üstün tutmak ve toplumun genel çıkarını ortaya koyarak kamuoyunun oluşmasının sağlamak olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:
     Bu görevi basınımız ne kadar iyi yaparsa, kamuoyu o derece sağlıklı bilgiye sahip olur ve alınan kararlar kamu yararına, kamu vicdanına ve insanların genel çıkarına uygun hale gelir. Aslında basının özgürlüğü ve tarafsızlığı da bu noktada devreye giriyor. Basın, sessiz yığınların nefesi, kimsesizlerin kimsesi, kamu yararının temsilcisi ve Atatürkün dediği gibi Milletin müşterek sesi olma özelliğini ne kadar iyi yerine getirirse, o derece sağlıklı hale kavuşmuş olacak. Bu amaçları basının yeteri kadar yerine getirebilmesi için mali gücü elinde bulunduran insanlardan bağımsız olması gerekmekte. Yerel basınımıza da burada çok önemli görevler düşüyor.
     Konuşmanın ardından Kaymakam Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı tarafından gazetecilere plaket verildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER