10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Muğlalı Gazeteciler Piri Reis Kolejinde kahvaltıda buluştu


MUĞLA (A.A) - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Muğlalı gazeteciler, Piri Reis Kolejinde kahvaltıda buluştu.
     Muğlalı gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Piri Reis Koleji Müdürü Nuri İleri, Muğla Valiliğiyle birlikte hazırladıkları ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projelerini basına tanıttı.
     İleri, amaçlarının Türkiyenin doğusunda batısında, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, insanın insan, çocuğun da çocuk olduğunu herkese göstermek olduğunu söyledi.
     Müdür yardımcısı İbrahim Bingül ve projelerde yer alan öğrenciler, Uzakta Bir Kardeşim Var, Piri Reisin İzinde ve Açlığa Çare İsrafa Son projelerini tanıttılar.
     Uluslararası bir proje olan Piri Reisin İzinde projesinin sorumlu öğrencileri, temel amaçlarının Piri Reisi bilinmeyen yönleriyle ilköğretim çağındaki yaşıtlarına tanıtmak olduğunu söylediler.
     Proje oluşturulurken en büyük etkenlerden birinin 2013 yılının UNESCO tarafından Piri Reis yılı ilan edilmesi olduğunu anlatan proje sorumlusu öğretmen Ömer Faruk Çıdacı, proje için yurt dışında Piri Reisin yaşadığı ülkelerde incelemeler yapacaklarını, ulaşılan bilgi ve belgelerle de Piri Reisin İzinde isimli kitap çıkarmayı planladıklarını kaydetti.
     Kolejin uluslararası projelerinden bir diğeri olan Açlığa Çare İsrafa Son projesin sorumlu öğrencileri projedeki temel amaçlarını, günlük hayatta yapılan israflara dikkat çekmek, bunları durdurup, yapılan israflarla nelerin başarılabileceğini insanlara göstererek Somaliye yardımda bulunmak olarak anlattılar.
     Proje sorumlusu öğretmen İbrahim Bingül, her gün 840 milyon insanın gece yataklarına aç girdiklerini öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Dünyada her gün 840 milyon insanın yatağına aç girdiği bir ortamda elbete bizlerde bir şeyler yapmalıydık ki gelecekteki nesiller bizden hesap sormasın. Bugünkü neslin yaptıkları hataları, vurdumduymazlıklarının bedelini sonraki nesiller çeker. Proje ortağımız olan Amerika, Güney Kore, Endonezya, Mozambik, İtalya, Avustralyadaki 7 ilköğretim okulunda toplanan yardımları nakdi olarak Somaliye ulaştırmayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER