10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: -Katılımcı ve çoğulcu demokrasilerinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının yaptığı haberlerle kamuoyunda kurumlar ve bireyler arasında adeta bir köprü v


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, katılımcı ve çoğulcu demokrasilerinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının yaptığı haberlerle kamuoyunda kurumlar ve bireyler arasında adeta bir köprü vazifesi gördüğünü bildirdi.
     Ürün, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 1961de gazetecilerin sorunlarına çözüm bulunması amacıyla 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi nedeniyle o günün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını kaydetti.
     Basının toplumun doğru olarak bilgilendirilmesi noktasında önemli bir görev ifa ettiğini kaydeden Ürün, şunları belirtti:
     Katılımcı ve çoğulcu demokrasilerinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının yaptığı haberlerle kamuoyunda kurumlar ve bireyler arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir. Yazdıkları haberlerle tarihe not düşen, kamu çıkarı için deklanşöre basan, köşelerinde yazdıkları cümlelerle kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlayan basın camiası, ileri demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu anlamda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi noktasında gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmelerde sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu sorumluluklarla birlikte basın mensuplarının fikir ve düşüncelerini özgür ve rahatça ifade edebilecekleri bir ortam ve bir takım yasal hakların sağlanması amacıyla 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa gazetecilere bu imkanları belli ölçülerde sağlamıştır. Biz siyasilerin mesajların kamuoyunda da duyurulmasında da önemli bir rol üstlenen gece gündüz demeden kamuoyunun bilgilendirilmesi adına fedakarca çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER