10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Vali Mahmut Demirtaş ile siyasi parti temsilcileri kutlama mesajları yayımladı.
     Vali Demirtaş, mesajında, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının, ülkenin demokratik gelişimine katkısının büyük olduğunu belirtti.
     Türk basınının ülkenin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlendiğini ve bunu başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Ata, şunları kaydetti:
     Tüm bu gelişmelerin yanında yerel basın da, Adıyamanda olan gelişmeler konusunda halkı bilgilendiriyor. Vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kalkınma ve gelişmesinde etkin bir rol üstleniyorlar.
     Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesi, ilimiz ve ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması noktasında sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışı gibi kutsal bir görevi yerine getiren gazetecilerin, bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyorum.
    
     -AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş
    
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, gazetecilerin, toplumun önünden yürüyen ve geleceği gösteren rehberler olduğunu belirtti.
     Toplumun sesi, gözü, kulağı, vicdanı olan gazetecilerin, bir ülkenin demokratikleşmesinde, gelişmesinde, halkın bilinçlendirilmesinde büyük görevler üstlendiğine dikkat çeken Yetiş, şunları kaydetti:
     Dünyada her geçen gün müsamaha ve hoşgörünün zayıfladığı bir dönemde gazetecilere, medya çalışanlarına bu anlamda çok fazla sorumluluk düşmektedir. Gazetecilik gibi önemli bir mesleğin icra edilmesi sırasında, toplum katmanlarının birbirine yakınlaşmasına, yaşanabilir bir dünya ve bir kent oluşumuna katkı sağlayacak objektif, tarafsız bir tavrın sergilenmesi idealize edilen bir toplumun oluşumuna katkı sağlayacaktır.
     Ayrıca güçlü ve profesyonel basının özellikle yerel damarlarının, güçlü bir Türkiyenin oluşumuna katkı sağlayacağı uluslararası ilişkilerde daha güçlü temsiliyet sağlayacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Basının hiçbir kısıtlama altında kalmadan, taraf olmaya zorlanmadan, devlet tarafından her tür ekonomik desteği alacak şekilde desteklenmesi güçlü bir demokrasi için oldukça önemlidir.
    
     -AK Parti İl Başkanı Fırat-
    
     AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, mesajında, gazeteciliğin, özellikle fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu belirtti.
     Halkın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensupları sayesinde Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağladığını dile getiren Fırat, şunları kaydetti:
     Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özetle bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesinin temininde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.
     Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     -AGAD Başkanı Aslan-
    
     Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, ise gazetecik mesleğinin zorluklarına değindi.
     Yıpranma payının gazetecilerin en önemli hakkı olduğunu belirten Aslan, kaldırılan hakkın yeniden verilmesi gerektiğini savundu.
     Gazetecilerin halkın gözü ve kulağı olduğunu dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Gazetecilik mesleği zor olduğu kadar meşakkatli bir iştir. Bu mesleği icra eden arkadaşlarımız ailelerinden ve sevdiklerin çoğu zaman günlerce uzakta kalmaktalar. Hatta basın mensupları ölümle burun buruna gelerek, mesleklerini icra etmektedirler. Bu kadar zor bir mesleği canı gönülden yürüten basın mensupları ne yazık ki, ülkemizde gerekli iyileştirmelerden yararlanamıyorlar. Bu nedenle kaldırılan yıpranma hakkının yeniden getirilmesi gerekiyor. Hükümetin basın mensuplarının sosyal hakkı olan yıpranma payı noktasında iyileştirme yapmasını bekliyoruz
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER