10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Borçka Kaymakamı Kızıltoprak: Basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da kaçınılmaz bir gereğidir


ARTVİN (A.A) - Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, basının özgür olmasının, demokratik toplum olmanın da kaçınılmaz bir gereği olduğunu bildirdi.
     Kızıltoprak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların kendi fikirlerini özgürce ifade edebilmek için doğru bilgiye ulaşmaya ihtiyaçları ve hakları olduğunu belirtti.
     Demokratik toplumlarda topluma bu hakkı kullanması yönünde en büyük katkıyı basın mensuplarının sağladığını vurgulayan Kızıltoprak, şöyle devam etti:
     Bu bağlamda basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da kaçınılmaz bir gereğidir. Basının doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme misyonunu yerine getirebilmesi, kamuoyunu hiçbir baskı altında kalmayacak şekilde bilgilendirebilmesi için kendi iradesiyle doğru bilgiler ışığında karar verebilmesinin ve gerekli yasal prosedür ile tam bağımsızlığının sağlanması gerekmektedir. Toplumu önemli konularda aydınlatarak kamuoyu oluşturan, meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, özgürlükçü ve demokratik bir anlayışın sürdürülebilirliği açısından hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle gazetecilerimizin sağlıklı, doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme misyonunun devamını dilerim.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER