10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Basın milletin müşterek sesidir


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, basının milletin müşterek sesi olduğunu bildirdi.
     Tahmazoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini belirtti.
     Her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerin, her türlü tehdit ve yıpranma ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Tahmazoğlu, gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları hususunun önem arz ettiğini vurguladı.
     Gaziantepte görev yapan gazetecilerin kentin sorunlarının çözümüne önemli katkılar verdiğine işaret eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Kendilerine bu olumlu ve fedakar çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiyede daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Çünkü basın milletin müşterek sesidir.
     Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum. Aile bireyleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.
    
     -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahan
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan da, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı.
     Basın çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 2012 Sayılı Yasanın, 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle beraber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını anımsatan Şahan, Görevlerini büyük bir fedakarlıkla yerine getiren, ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmeleri vatandaşlarımıza duyuran, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini bizlere ileten basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum ifadelerini kullandı.
    
     -PMYO Müdür Vekili Metli-
    
     Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Osman Metli, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı.
     Metli, basın mensuplarının, toplumun haber alma ihtiyacını karşıladığını ve dünyadaki gelişmeleri insanlığın bilgisine sunduğuna belirtti.
     Metli, Gaziantepte faaliyet gösteren gazetecilere meslek hayatlarında başarılar diledi.
    
     -Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği
    
     Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Başkanı Cengiz Bayram ile derneği Eşbaşkanı Suzan Gökpınar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazetecilerin her türlü zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER