10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Türk basını, ülkemizin bugününden geleceğine ışık tutan yapısıyla, önemli bir yere sahip olduğu kanıtlanmış meslek gruplarındandır


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Türk basınının geleceğe ışık tutan yapısıyla önemli bir yere sahip olduğu kanıtlamış meslek gruplarından olduğunu bildirdi.
     Sedefçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülke yönetiminin güçlenmesinde ve kökleşmesinde basının önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Sedefçi, şunları kaydetti:
     Türk basını, ülkemizin bugününden geleceğine ışık tutan yapısıyla, önemli bir yere sahip olduğu kanıtlanmış meslek gruplarındandır. 10 Ocak 1961de yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü ile ilan edilen Çalışan Gazeteciler Gününde günlük yaşamın hızlı temposu içinde haber peşinde koşarken, kendi etik değerlerini de titizlikle takip etmeyi ihmal etmeyen, objektif habercilik unsurlarını göz önünde bulundurarak doğru, tarafsız ve hızlı haber iletmeyi ilke edinen, milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, başarılar diler, saygılar sunarım.
    
     -Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Dişlioğlu:
     -Basınımızın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğü, gerek kamuoyunun
     talep ve beklentilerinin doğru yansıtılması bakımından önem arz
     etmektedir
    
     (Fotoğraflı)
    
     Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, basının güçlü olmasının gerek ifade özgürlüğü, gerek kamuoyunun talep ve beklentilerinin doğru yansıtılması bakımından önem arz ettiğini belirtti.
     Dişlioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan tanımak, toplumsal bilinci güçlendirmek ve kamu yararı gözetmek gibi çok önemli işlevlere sahip olduğunu, kamuoyunun haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.
     İşlevini gerçek anlamda yerine getirebilen basınla halkın tam anlamıyla bilgilendirilmesinin ve haber alma özgürlüğünün hayata geçirilmesinin mümkün olabileceğine dikkati çeken Dişlioğlu, şunları kaydetti:
     Basınımızın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğü, gerek kamuoyunun talep ve beklentilerinin doğru yansıtılması bakımından önem arz etmektedir. Basınımız, bu önemli işlevi yerine getirirken gazeteci arkadaşlarımız birçok zorlukla da karşı karşıya kalmaktadır. Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan 10 Ocak, gazetecilerin sorunlarının ve çalışma koşullarının masaya yatırıldığı ve bu mesleğin zorluklarının hatırlandığı ender günlerden birisi olma özelliği taşımaktadır. Her mesleğin kendine özgü zorlukları bulunur ancak gazetecilik özel bir gayret ve emek gerektiren bir iştir.
     Sabah uyanıp televizyonumuzu açarak, gazetemizi elimize alıp sayfalarını çevirerek, ülkemizde ve dünyada olup bitenleri evlerimizde izlerken, dakikalar bazen saniyeler içinde tüketilen bir haber büyük emek gerektiren bir sürecin sonunda ortaya çıkmaktadır. Her gün değişik olayları yerelden ulusala, hatta uluslararası boyutlara taşımaya çalışan, gerçekleri tarafsızlıkla aktaran, toplumumuzun sesi tüm gazeteci arkadaşlarımın bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     -Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen-
    
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, gazetecilerin halkı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koyduğu emeğin kutsal olduğunu belirtti.
     İşbilen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları olduğunu ifade etti.
     Gazetecilerin görevlerini yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmanın, herkesin görevi olduğunu vurgulayan İşbilen, şunları kaydetti:
     Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini temelinde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koyduğu emek kutsaldır. Halkı doğru bilgilendirmek adına hayati ve önemli mesleklerden biri olan, günümüzün en dinamik mesleklerinden biri gazeteciliği, vefakar ve cefakarca, onurlu, demokratik haklara saygılı şekilde, görevinin bilincinde olarak yapan tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun.
    
     -ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Güler-
    
     ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanmasının iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olduğunu belirtti.
     Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, medyanın güçlü olmasının, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşıdığını ifade etti.
     Güler, şunları kaydetti:
     Gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerinin başında gelmektedir. İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde büyük bir özveriyle çalışan değerli basın görevlilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.
    
     -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu-
    
     Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, 21. yüzyılın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin haber ve bilgi akışı sağlayan önemli bir meslek olduğunu belirtti.
     Cankaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, fiziksel ve duygusal olarak çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazancın maddiyat olmadığını ifade etti.
     Edirnede görev yapan gazetecilerin kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde başarıyla yerine getirdiğini kaydeden Cankaloğlu, şunları bildirdi:
     En doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba, paylaşılan fikirler ve duygular ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan manevi zenginliğin, ne kadar çok insana ulaşılırsa o oranda arttığına inanıyorum. Herkesi daha çok gazete daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, görevi başında hayatlarını kaybeden basın şehitlerine bir kez daha Allahtan rahmet diler, medyamızın tüm fikir çalışanlarına en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.
    
     -Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği-
    
     Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Yönetim Kurulu da yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde klişeleşmiş açıklamalar yerine basını özgür ve müreffeh duruma getirmek için uğraş verilmesi gerektiğini belirtti.
     Gün geçtikçe gazeteciler için kazınımların bir bir gittiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Basında hem ekonomik hem de hak ve özgürlükler anlamında gelinen tablo karanlık bir hal aldı. Gazeteciler geçim derdi ve işsiz kalma korkusu nedeniyle özgür bir gazetecilik yapamadığı gibi, sırf gazetecililik faaliyetleri nedeniyle de suçlanır olmakta hatta cezaevlerine doldurulmaktadır.
     Bu karanlık tabloyu dağıtmak, basını yeniden özgür ve müreffeh duruma getirmek için yeni bir 10 Ocak-a ihtiyaç vardır. Gün artık yeni ve özgür bir basını yaratmak için mücadele günüdür.
    
     -BBP Edirne İl Başkanı Arif Köroğlu-
    
     10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Arif Köroğlu, tarafsız haber alma hakkı kadar gazetecilerin yerine getirdiği mesleğin de kutsal olduğunu belirtti.
     Gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığının iyi bilindiğini ifade eden Köroğlu, şunları kaydetti:
     Siz değerli basın mensuplarının işinizi yaparken nasıl sıkıntılara katlandığınızı ve nasıl fedakarlıklarla çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Gazetecilerin doğru ve halkı aydınlatıcı haber vermek uğruna saldırıya uğradığınızı geçmişte ve bugün hayatı pahasına haber için koştuğunuzu biliyoruz. Bir şüpheli kazada hayatını kaybeden Rahmetli basın şehidimiz İsmail Güneşi de unutmadık. Allahtan rahmet diliyoruz. Ülkemiz ve Edirnemiz ile ilgili haber yaparken Türkçe düşünen gazetecilerimize minnettarız. İşini yaparken Türkiyenin ve Türk milletimizin çıkarlarını ön planda tutan gazetecilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.
    
     -Hak-İş Edirne İl Temsilcisi İlhami Taşkın-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Hak-İş Edirne İl Temsilcisi İlhami Taşkın, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki gazetecilerin geze gündüz demeden özveriyle görevlerini yerine getirdiğini belirtti.
     Gazetecilerin kamuoyunun haber alma özgürlüğünü yerine getirdiğini ifade eden Taşkın, şunları kaydetti:
     Gazeteciler toplumun doğru bilgilendirilmesi için çalışmaktadırlar. Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, vatandaşlarımızın doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktadırlar. Edirnede bulunan bütün medya mensupları görevlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Gece gündüz özveriyle çalışan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun.
    
     Muhabir: Ekip / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER