10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Temiz, kutlama mesajı yayımladı


SAMSUN (A.A) - 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Temiz mesajında, 1961 yılında gazetecilerin, haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla başlattıkları mücadelenin 52. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.
     Gazetecilerin yönettiği gazetelerden ziyade sermayenin ve iktidarın yönettiği gazetelerin her geçen gün daha da artmasının, yandaş medya teriminin son yıllarda meslek literatüründe fazlaca telaffuz edilmesinin kendisini üzdüğünü vurgulayan Temiz, şunları kaydetti:
     Meslektaşlarımızın tüm bu koşturmaca içerisinde çok daha özgürce hareket edebileceği, yapılan haberlerin masa başında sansürlenmediği günleri görebilme umudumuz tek tesellimiz. Meslektaşlarımızın çalışma koşullarının kolaylaştırılması, sosyal ve ekonomik anlamda belirli bir standardın yakalanması için ferdi değil topluca hareket edilmesi gerekmekte. Bu anlamda kendi içimizde çekişmek yerine hep birlikte hareket etmemiz, şahsi meselelerimiz yerine mesleğin ilkelerini tartışmamız gerektiği kaçınılmaz gerçektir. Bunları yapamadığımız sürece çalışma şartlarımızın her geçen gün daha da zorlaşacağı kesindir. Tüm bu sebeplerle önümüzdeki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, meslektaşlarımızın çok daha az sorunla daha çok mutlu olduğu, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hak ettiği değeri fazlasıyla gördüğü bir gün olması temennisiyle tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER