10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -Toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazeteciler hak ettikleri değeri görmüyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazetecilerin hak ettikleri değeri görmediklerini bildirdi.
     Gürün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazeteciliğin, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve doğru bilgilendirilmiş bir kamuoyunun oluşturulmasında en önemli görevi üstelenen mesleklerden olduğunu kaydetti.
     Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmanın basının başlıca görevlerinden olduğunu vurgulayan Gürün, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazeteciler hak ettikleri değeri görmüyor. Gazetecileri görevlerini yaptıkları için suçlamak, darp etmek, onları doğruları yansıttıkları için cezalandırmak, demokrasiye aykırı bir tutumdur. Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını tehlikeye atarak bin bir zorluklar içerisinde dünyada, ülkemizde, yaşananlardan bizleri haberdar eden basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER