10 Mayıs Dünya Engelliler günü

10 Mayıs Dünya Engelliler günü


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Engelliler Haftası etkinlikleri başladı. Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün organize ettiği program kapsamında, Adıyamanda ki engelli dernekleri Engelliler Çarşısından başlayarak Adıyaman Valiliğine kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
     Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan programda, Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.
     Programda bir konuşma yapan Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Demirkol, insanın varlıklar arasında en üstün bir konuma sahip olduğunu, insanın ister sağlıklı, ister engelli, Allahın yer yüzünde yarattığı en kıymetli varlık olduğunu söyledi.
     Engellilere götürülecek hizmetlerdeki temel prensiplerini ve Müdürlük olarak çalışmalarını anlatan Demirkol, şunları kaydetti:
     Son yıllarda çıkarılan özürlü yasaları ışığında, İl Müdürlüğümüz olarak bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmeti ve çoğu zaman unutulan engellilerin ailelerine ve engellilere yönelik olarak verilen danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimizde yoğun bir şekilde yürütülmektedir.
     Engellilere götürülecek hizmetlerdeki temel prensibimiz, engelli vatandaşlara hayırsever ve acıma duygusuyla değil kurumsal hizmetlerin korunup geliştirilmesi iledir. Toplumda engelli ve engelsiz herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması dileğiyle Engeliler Haftasını kutluyorum.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber 10 Mayıs Dünya Engelliler günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER