10 Kasım Atatürkü Anma Günü

10 Kasım Atatürkü Anma Günü -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Başlattığı kurtuluş mücadelesiyle millet iradesine dayanan çağdaş Türkiyeyi kuran Mustafa Kemal Atatürke minnettarız


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde başlattığı kurtuluş mücadelesiyle millet iradesine dayanan çağdaş Türkiyeyi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürke minnettar olduklarını bildirdi.
     Yağcı, Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Atatürkün daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamanın, Türk milleti için vazgeçilemez bir ilke olduğunu belirtti.
     Türkiyenin, Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana eğitim, sağlık, sanayi, ekonomi ve diğer alanlarda fazlasıyla geliştiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:
     Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin geliştirip yerleştirilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da önemli mesafeler aldı. Yüce Atatürkün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesile taşıyacağız. Ulu Önderin kurduğu ve bize emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde başlattığı kurtuluş mücadelesiyle millet iradesine dayanan çağdaş Türkiyeyi kuran Mustafa Kemal Atatürke minnettarız.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER