10 Kasım Atatürkü Anma Günü

10 Kasım Atatürkü Anma Günü -AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: (Mustafa Kemal Atatürk) Tarihin akışını değiştirmiş, gerçekleştirdiği devrimlerle bize aydınlık bir geleceğinin kapıların açmış büyük bir önderdir


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Büyük Önder Mustafa Atatürkün, hayatını Türk milletine adamış, milletiyle Kurtuluş Savaşında tarih önünde büyük bir zafer kazanarak tarihin akışını değiştirmiş, gerçekleştirdiği devrimlerle millete aydınlık bir geleceğin kapıların açmış büyük bir önder olduğunu bildirdi.
     Saraçoğlu, Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşının büyük komutanı, Cumhuriyetin kurucusu eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, ebediyete intikalinin 74üncü yıl dönümünde milletçe saygı ve minnetle andıklarını belirtti.
     Atatürkün, yaşamı, yaptıkları ve tarihi başarılarıyla tüm milletlerin ve dünyanın saygısını kazanmış büyük bir devlet adamı olduğunu ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:
     Atatürk, hayatını Türk milletine adamış, milletiyle Kurtuluş Savaşında tarih önünde büyük bir zafer kazanarak tarihin akışını değiştirmiş, gerçekleştirdiği devrimlerle bize aydınlık bir geleceğinin kapıların açmış büyük bir önderdir. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyerek Türk milletinin onun kurmuş olduğu Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağına inanmış ve güvenmiştir. Biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bu inanç ve güvenini devam ettirerek, Türk milleti ve Türk vatanının, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim kararlılığıyla aldığımız bu emaneti gelecek nesillere taşıyacağız. Bu uğurda hoşgörü, uzlaşma, birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşarak modern dünya ailesinin en saygın üyeleri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığı için durmadan çalışmak en temel görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 74 yıl önce aramızdan ayrılarak ebediyete uğurladığımız Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER