10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü -Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nergiz: -Unutulmamalıdır ki ruh sağlığı olmadan sağlık olmaz


AMASYA (A.A) - Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, ruh sağlığı olmadan sağlık olamayacağını bildirdi.
     Nergiz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ruh sağlığının beden sağlığını etkilediğini bildirdi.
     Ruh sağlığı gününün, ruh sağlığı hastalığından muzdarip olanların sesini duyurabilmek, toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak, kişinin ruh sağlığını ve yaşam işlevlerini koruyup desteklemek, psikiyatrik ve nörolojik hastalıkları önlemek ve psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların tedavi ve bakımını geliştirmek amaçları ile ana başlıklarda özetlenebileceğini kaydeden Nergiz, Dünya Ruh Sağlığı Gününün bu yıl Depresyon ve Küresel Kriz başlığına sahip olduğunu belirtti.
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre depresyonun dünya genelinde birçok farklı yaş, cinsiyet ve milletten yaklaşık 350 milyon kişiyi etkilediğini ve küresel hastalık yükünde üçüncü sırada yer bulduğunu, 2030 yılında ise bu konunun birinci sırada olacağının tahmin edildiğini aktaran Nergiz, Unutulmamalıdır ki ruh sağlığı olmadan sağlık olmaz. Çünkü ruh sağlığı beden sağlığını etkiler. Bugün dünya üzerinde 450 milyon kişinin ruhsal sorunları olduğu ve 20 milyon insanın da ruhsal sorunlar nedeniyle yardım arayışı içinde olduğu bilinmekte ifadelerini kullandı.
     Nergiz, hedeflerinin ruh sağlığını tüm dünya ve tüm toplumlar için bir öncelik haline getirerek, ruh sağlığına ilişkin tüm yasal düzenlemeleri, ruh sağlığı politikalarını ve uygulamalarını sağlık gündeminin öncelikli konusu haline getirmek olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER