10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü -Halk Sağlığı İl Müdürü Ceyhan: -Depresyon dünyada en sık görülen ruhsal hastalıktır


MUĞLA (A.A) - Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, yayımladığı mesajında depresyonun dünyada en sık görülen ruhsal hastalık olduğunu bildirdi.
     Ceyhan, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, her yıl farklı bir konusu olan Dünya Ruh Sağlığı Gününün bu yılki konusunun Depresyon ve küresel kriz olduğunu kaydetti.
     Depresyonun temel özelliklerini üzgün bir ruh hali veya boşluk hissi, bitkinlik, aşırı yüklenme, huzursuzluk, suçluluk hissi,düşünme ve uyku bozuklukları olarak açıklayan Cayhan, mesajında şunları kaydetti:
     Depresyon dünyada en sık görülen ruhsal hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre depresyon, dünya genelinde birçok farklı yaş, cinsiyet ve milletten yaklaşık 350 milyon kişiyi etkilemekte, küresel hastalık yükünde üçüncü sırada bulunmaktadır. 2030 yılındaysa bu konuda birinci sırada olması öngörülmektedir. Tedavi edilmeyen depresyon bireye dolaylı ya da doğrudan zarar verebilir. Alkol veya madde kullanmaya eğilimi arttırır. Birçok medikal hastalığın oluşumuna katkıda bulunabilir. Depresyonun başlangıç yaşını erken yaşlara inmesi iyi bir hayat sürmeyi engellemektedir. Tedavilerle ilgili yanlış inançlar da doktora başvurmayı geciktirmekte, depresyonun kronik bir hal almasına neden olmaktadır. Oysa depresyon, tedavi edilebilen bir hastalıktır.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER