10 Aralık İnsan Hakları Günü

10 Aralık İnsan Hakları Günü -Karabük Valisi Küçük: -İnsan hakları, başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değildir


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, insan haklarının başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde edilen bir hak olmadığını bildirdi.
     Küçük, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kişisel hak ve özgürlükler konusunda temel bir referans belgesi olan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 64 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edildiğini hatırlattı.
     İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul eden ilk ülkeler arasında yer alan Türkiyenin, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin temel insan hakları sözleşmelerinin tamamına da taraf olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti:
     İnsan hakları, insan olmanın ve onurunun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler, cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye dayanmaz. İnsan hakları, başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değildir. Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek ve araştırmak üzere ilimiz ve ilçelerinde kurulu İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları güçlendirilmiştir. Söz konusu kurullar, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilerek, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 10 Aralık İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER