10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü:

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü: -Muğla Valisi Şahin: -Sadece bugün değil, her zaman insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmenin toplum olarak hepimizin görev


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, sadece bugün değil her zaman, insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmenin toplum olarak herkesin görev ve sorumluluğunda olduğunun bilincinde olunması gerektiğini bildirdi.
     Vali Şahin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiyede insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesinin, toplumun ve tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.
     Vali Şahin, bir toplumun demokrasiye ve hukuka verdiği önem kadar insan haklarına gösterdiği saygının o toplumu çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak en önemli araçlardan olduğunu vurgulayarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Sadece bugün değil her zaman, insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmenin toplum olarak hepimizin görev ve sorumluluğunda olduğunun bilincinde olmalıyız. Unutulmamalı ki bir toplumun demokrasiye ve hukuka verdiği önem kadar insan haklarına gösterdiği saygı o toplumu çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak en önemli araçlardandır. Yaşadığımız dünyanın daha huzurlu olması, toplum olarak herkesin birbirine kenetlenmesi açısından insan haklarına karşı tutumumuz sağlam bir toplum yapısının oluşması açısından büyük önem arz eder.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER