10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Isparta Valisi Oğuz: Ispartada temel insan hakları ihlali konusunda ciddi problemler yoktur


ISPARTA (A.A) - Isparta Valiliği İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Isparta Valisi Memduh Oğuzu ziyaret etti.
     Isparta Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Cengiz Ata ve üyeler, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Vali Oğuzu makamında ziyaret etti.
     Oğuz, ziyarette konuşmada, insan hakkına riayet etmenin mukaddes olduğunu söyledi.
     Türk medeniyetinin kalp kırmamayı insan hakkı içinde ifade ettiğini vurgulayan Oğuz, şöyle konuştu:
     Büyüğüne öf bile demeyen ve küçüğüne sevgiyle yaklaşan bir medeniyetin sahibiyiz, bu manada insan hakkı bizim için en kutsal haktır. Ispartada temel insan hakları ihlali konusunda ciddi problemler yoktur. Özellikle kadına şiddet konusunda sıfır toleransla çalışmaktayız. Bu konuda hiç tavizimiz yok. Biz bunu bir kuyumcu titizliğiyle inceliyor ve takibini yapıyoruz. Bunun güvenlik güçleri ve yargı mensupları tarafından sağlandığı gibi ondan daha öteye toplumsal bağımızı kuvvetlendiren ilkeler doğrultusunda hareket etmekteyiz.
     Isparta Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Isparta Valiliği İnsan Hakları Kurulu olarak kendilerine herhangi bir şikayetin gelmediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Ispartada bütün gerekli olan yerlerde şikâyet ve dilek kutularımız bulunmakta, ancak bugüne kadar ne bu kutular vasıtasıyla ne de dilekçe ile müracaat vasıtasıyla bize herhangi bir başvuru olmamıştır. Biz bunu bir anlamda sevindirici olarak niteliyoruz. Bu durumdan vatandaşlarımızın bu konuda duyarsız olduğunu da çıkarabiliriz. Ama biz görevimiz gereği önceki yıllarda kurulumuza gelen şikayetleri gereğinin yapılması için ilgili yerlere bildirmek vasıtasıyla görevimizi yaptık.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER