10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla İl İnsan Hakları Kurulu heyetini kabul etti.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şeref Salonunda heyetle bir araya gelen Güvenç, kurul üyeleriyle bir süre sohbet etti.
     Güvenç, yaptığı konuşmada, devletin görevinin insanı yüceltmek olduğunu söyledi.
     Hiç kimsenin başkasının hayatına müdahale etme hakkına sahip olmadığını ifade eden Güvenç, İnsan söz konusu olunca tabi ki en başta gelen yaşam hakkıdır, hayat hakkıdır. Bunun korunması çok önemlidir. Bizim coğrafyamızda maalesef kötü bir gelenek, kan davaları, töre cinayetleri çok bulunmaktadır. Bunun ortadan kaldırılması için hepimizin kurul olarak, belediye olarak, sivil toplum kuruluşları, aydınlar beraber mücadele etmemiz gerekir. Her geçen gün bölgemizde kabul edilemeyecek şekilde kötü haberler çıkıyor. Bu bazen Şanlıurfadan oluyor bazen Vandan oluyor. Ama bunları bir şekilde ortadan kaldıracağız. Hiç kimsenin başkasının hayatına müdahalesine toplum olarak izin vermememiz gerekiyor şekilinde konuştu.
     Vali Güvenç, daha sonra hafta dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER