10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: Gücünü aziz milletimizden alan AK Parti, bu güçle insanlarımıza ve tüm dünya insanlarına layık oldukları onurlu bir yaşam hakkını sağlamada azimli ve kararlıd


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, gücünü milletten alan partisinin, vatandaşlara ve tüm dünya insanlarına layık oldukları onurlu bir yaşam hakkını sağlamada azimli ve kararlı olduğunu bildirdi.
     Saraçoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda 10 Aralık 1948de kabul edildiğini hatırlattı.
     Bu beyannameyle dünyada tüm insanların onurlu bir yaşam hakkına sahip olduğunun garanti altına alındığını belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:
     AK Parti, göreve geldiği andan itibaren demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne inanan, insana verilen değeri temel değer olarak kabul eden ve bunu bir öncelik olarak kabul edip çalışan bir politika izlemiştir. Bu alandaki reform ve çalışmalar, vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi noktasında büyük bir özveriyle devam etmektedir. Gücünü aziz milletimizden alan AK Parti, bu güçle insanlarımıza ve tüm dünya insanlarına layık oldukları onurlu bir yaşam hakkını sağlamada azimli ve kararlıdır. Bu inançla dünya genelinde insan haklarının kazandırılması noktasında BM ve diğer platformlarda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecektir.
     Dünyada birçok coğrafyada insan haklarının hiç uğramadığı nice mazlum milletler savaş, soykırım, açlık, hastalık gibi güç şartlarda yok olmakta ve yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Bu konuda tüm devletler üzerine düşeni yapma konusunda etkin bir adım atmamaktadır. BM örgütü bu durum karşısında ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın üzerine basarak belirttiği gibi BM örgütü kendisine çeki düzen vermeli, kuruluş amacına uygun hareket etmeli, bu kapsamda ciddi bir yapılanma içine girmelidir. Her türlü karar 5 ülkenin insaf ve oluruna bırakılmamalıdır. BM, insanlık adına hak ve özgürlüklere saygılı, insan odaklı bir anlayışla çalışmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve Kütahyalı hemşehrilerimizin İnsan Hakları Gününü kutlar, bu anlamlı günde tüm insanların insanca yaşayabildiği bir dünya dileriz.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER