10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -AK Parti İl Başkanı Çimen: İnsanlar millet, inanç ve ırk ayrımı gözetmeksizin herkes eşit haklara sahiptir


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, insanların millet olarak inanç ve ırk ayrımı gözetmeksizin eşit haklara sahip olduğunu, bu hakların da yasalarla güvence altına alındığını belirtti.
     Çimen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarı olarak insan hak ve özgürlüklerini bir davranış biçimi haline getirmek ve bu sayede insan hakları ihlallerini ortadan kaldırmak için en büyük yatırımı demokrasiye yaptıklarını ifade etti.
     AK Parti iktidarları döneminde, başta anayasa olmak üzere ilgili yasalarda demokratikleşme ve insan haklarının geliştirilmesi alanında önemli değişiklikler yapıldığını belirten Çimen, şunları kaydetti:
     AK Parti olarak işkence ve kötü muamele suçunun tanımını genişletip, cezaları artırdık. Bu cezaların tescili ve paraya çevrilmesini önledik. İnsana saygı esasına dayanan, özgürlükçü karakteri ön planda bir ceza hukuku düzeni kurulması amacıyla Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Kabahatler Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve Denetimli Serbestlik Kanunu çıkardık. Sivil toplumun güçlendirilmesi amacıyla 5253 sayılı Dernekler Kanununu yürürlüğe koyarak dernek kurma hakkına getirilen kısıtlamaları kaldırdık ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine uygun olarak örgütlenme özgürlüğü sağladık. İnsanlar millet, inanç ve ırk ayırımı gözetmeksizin herkes eşit haklara sahiptir ve sahip olunan bu haklar yasalarla güvence altına alınmıştır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER