10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Eskişehir İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Fatma Ader: -İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Fatma Ader, insanın en önemli hakkının yaşama hakkı olduğunu söyledi.
     İl İnsan Hakları Kurulu adına kurul üyesi Fatma Ader, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Eskişehir Tren Garında bir basın açıklaması yaptı.
     Düşünebilmenin insanın en önemli haklarından biri olduğuna işaret eden Ader, Özgürce düşünme hakkı, yaşama hakkından sonra gelen en önemli haklardan biridir. Böylesi hak ve özgürlükleri yaşayan bireylerden oluşan bir toplumda haksızlıklardan, eşitsizliklerden ve insan hakları ihlallerinden şüphesiz ki söz edilemez dedi.
     Ader, şöyle devam etti:
     İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını; düşünme, eğitim-öğretim, çalışma, iletişim gibi haklar desteklemektedir. Tüm bunlarda eğitim hakkıyla beslenebilir. Anayasamızda, Kimse eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılamaz denilmektedir. Milli Eğitim Temel Kanunumuz da bunu desteklemektedir. Ülkemiz, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda bir çok önemli adım atmıştır. Tüm kurum ve kuruluşlar ve özellikle medya tarafından insanların, insan hakları konusunda bilgilendirildiği, hak arama bilincinin geliştirilerek, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılmasını temenni ediyoruz.
     Eskişehir Gar Müdürü Hilmi Özer ve İl İnsan Hakları Kurulu üyelerinin katıldığı basın açıklamasının ardından Ader, bekleme salonundaki yolculara İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin yazılı olduğu kitapçıkları dağıttı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER