10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gümrükçüoğlu, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabulünün 64. yıldönümü olan bu günün, insanlığın yüzyıllardır sürdürdüğü onurlu mücadelelerinin sonunda eşit birer birey olmalarının Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edildiği, özgür bir dünya için önemli bir gün olduğunu belirtti.
     Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     Yakın bir geçmişte kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini 14 asır öncesinde Peygamberimiz Hazreti Muhammet Efendilerimiz, Veda Hutbesinde Ey insanlar. Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arapın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır diyerek ilan etmiş ve insanlığa ışık tutmuştur. Bugün Suriye, Filistin, Irak ve dünyanın daha bir çok yerinde kan ve gözyaşı akmakta, insan hakları ihlal edilmekte. Barışa, huzura ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarım.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER