10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Vali Muammer Erol, mesaj yayımladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valisi Muammer Erol, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Erol, mesajında, Dünya İnsan Hakları Gününün, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık 1948den bu yana kutlandığını hatırlattı.
     İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile insan haklarının güvence altına alındığını, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının büyük ölçüde kolaylaştığını belirten Erol, insanın, en doğal ve öncelikli hakkı olan yaşam hakkına saygı gösterilmesi, onuruna yakışır bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi ve sahip olduğu tüm hakların güvence altına alınması açısından bu evrensel düzenlemenin oldukça önemli olduğunu vurguladı.
     Dünyada olduğu gibi Türkiyede de insan hakları standartlarının yükseltilmesi, eşitliğin sağlanması ve insan hakları ihlallerinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını ve hayata geçirildiğini ifade eden Erol, şunları kaydetti:
     Kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygı ve itaat şarttır. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, çağdaş ve sosyal yaşamın gereklerine uyan bir toplumda barış ve huzur ortamı her zaman hakim olacaktır. İnsan Hakları Gününün tüm insanlığa ve milletimize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER