10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen reformlar, insanımızın hak ve hürriyetlerinin gelişimi açısından çok önemli kazanımları ifade etmektedir


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiyede son yıllarda gerçekleştirilen reformların insanların hak ve hürriyetlerinin gelişimi açısından çok önemli kazanımları ifade ettiğini bildirdi.
     Tunç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğunu belirtti.
     Özellikle 10 yıllık iktidarları dönenimde insanların tüm hak ve hürriyetlerden tam anlamıyla istifade edebilmesi için çok kapsamlı reformlar gerçekleştirildiklerini, bunların uygulamaya eksiksiz yansıtılabilmesi için de yeni bir kurumsal yapılanma sürecine girildiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:
     Son 10 yılda gerçekleştirilen ve sessiz devrim olarak nitelenebilecek bu reform sürecinde anayasamızda önemli değişiklikler yapılmıştır. Anayasa değişiklikleri, yargı reformu stratejisi, insan hakları alanında bağımsız kurumsallaşma, din ve vicdan özgürlüğü, dinler ve kültürler arası diyalog, hoşgörü ve saygı ikliminin geliştirilmesi ve ayrımcılıkla mücadele konularına özel bir önem ve öncelik verilmiştir. 2012 yılı, insan haklarının kurumsallaşması yılı olmuştur. Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen reformlar, insanımızın hak ve hürriyetlerinin gelişimi açısından çok önemli kazanımları ifade etmektedir. Nihai hedefimiz, temel hak ve hürriyetleri daha iyi koruyabilecek hak ve özgürlüklerin standartlarını mevcudun çok ötesine taşıyabilecek yeni bir anayasayı yapmaktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla kökleşen yönetim geleneğimizin, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiyesinde yeniden hayat bulması için çalışan hükümetimiz, sadece vatandaşlarımızın değil tüm dünya insanlarının haklarıyla ilgilenmektedir
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER