10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlu: Temel hak ve özgürlükler, onurlu bir yaşamın vazgeçilmez ögeleridir


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, temel hak ve özgürlüklerin, onurlu bir yaşamın vazgeçilmez ögeleri olduğunu bildirdi.
     Berberoğlu, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bireylerin doğuştan temel hak ve özgürlüklere sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     İnsanlar arasında yapılan ayrımlar, toplumlarda kavga, çatışma, isyan meydana getirir. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesi yaygınlaştıkça bu konuyla ilgili mücadeleler de artmıştır. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerlerdir. Çağımızın tartışma götürmez bir olgusu da, bu konularda ciddi sorunları olan ülkelerin, ekonomik ve sosyal sorunlarını sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturmakta yetersiz kaldıklarıdır. Ülkemizde insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün hedef olarak işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin yakalanmasının temel koşulu olduğu bir gerçektir. Temel hak ve özgürlükler, onurlu bir yaşamın vazgeçilmez ögeleridir. Ayrıca İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, kamu güvenliğini tehdit eden bir unsur değil, bilakis bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlaması yönüyle kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatıdır.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER