1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür

1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri -Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesince düzenlenen Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesince düzenlenen 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı.
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezinin ile sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Cam Piramitte yapılan Tanıtım Günleri etkinliği ile başladı.
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin farklı kültürlerin bir arada yaşandığı, köklü geçmişi olan bir ülke olduğunu vurguladı.
     Bu farklılığın ortaya çıkardığı birçok yöresel ürün olduğunu dile getiren Sarı, Türkiyede her yıl yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasıyla ilgili organizasyonlar yapılıyor. Türkiyede bir ilk gerçekleştirildi. Bu organizasyonda hedef kitlelerimiz olan üretici, tüketici, sektör temsilcileri, akademisyenleri bir çatı altında topladık dedi.
     Kendi markanı yarat, Yöresel ürününü tanıt ve sat, Projeni akademisyenlerle tartış sloganlarıyla yola çıktık diyen Sarı, yöresel ürünlerin tanıtımı, markalaşması, pazarlanması, yöresel ürünlerle bildirilerin sunulması, kaybolmak üzere olan yöresel sanat ürünlerinin canlandırılmasının etkinliğin ana amacını oluşturduğunu anlattı.
     Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu ise yöresel ürünler konusunun Türkiyenin kültürel zenginliğini, iklim ve coğrafya çeşitliliğini ortaya seren bir konu olduğunu söyledi.
     Bazı batı ülkelerinde artık sektör haline gelen yöresel ürünlerin ticaret alanında önemli parasal hacimlere ulaştığını vurgulayan Kolcuoğlu, Ülkemizde ise bu ürünlerin sektörleşebilmesi için önce üretim hacimlerinin standartlarını koruyarak arttırılması gerekmektedir. Bunun için yöresel ürünlerin tanınması, daha çok tüketilmesi, daha bilinçli ve güvenle satın alınabilir olması gerekiyor dedi.
     Organizasyon için yola çıkarken işin kültürel yönünü ele alan akademik bir çalışma yapabilmeyi çok istediklerini dile getiren Kolcuoğlu, Bugün üniversitemizin ve Güzel Sanatlar Fakültesinin akademik desteğini alıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tanıtım günleri organizasyonuyla gerçekleştireceğimiz sempozyumun yöresel ürün üreticilerine yeni ufuklar açacağını düşünüyoruz. Burada yapılacak olan bilimsel çalışmalar ışığında yepyeni projeler üretileceğine inanıyoruz diye konuştu.
     Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin de yapılan hizmetlerin, ortaya konulan eserlerin birçok derde çare olacağını, hepsinden önemlisi ticari sanata katkıları olacağı düşünüldüğünde çok önemli bir etkinlik olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
     Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri organizasyonuna 45 ilden 130 firma, 80 çeşit ürünle katılıyor. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinliğine ise 65 üniversiteden 200 bildiri, 350 eser ile 170 sanatçı katılacak. Etkinlikler 17 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER