1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı

1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı -Farklı ülkelerde yaşayan ama aynı kaderi paylaşan ve kampta bir araya gelen 35 çocuğun ortak mesajı, organ bağışının artması oldu


ANTALYA (A.A) - Organ Nakli Koordinatörleri Derneği tarafından Antalyada düzenlenen 1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampına katılan 35 çocuk, insanların organ bağışında bulunmaları için çağrıda bulundu.
     İngiltere, Macaristan, Norveç, Kırgızistan, Gürcistan, Fransa ve Türkiyenin değişik illerinden organ nakilli 35 çocuk, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelde düzenlenen kampta bir araya geldi. Nakille hayatları değişen çocukların ortak mesajı ise organ bağışının artması oldu.
     1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampına katılan çocuklardan 11 yaşındaki Nagihan Sezer, yaklaşık 2 yıl önce babasından nakledilen böbrekle hayata yeniden tutunduğunu söyledi.
     Nakilden önce 4 ay diyalize girdiğini dile getiren Sezer, "Diyalize girerken sevdiğim yiyecekleri yiyemedim, günde 3 defa diyalize giriyordum ve zamanımın büyük bölümü hastanelerde geçiyordu. Eğlenemiyordum, nakilden sonra hayatım değişti" dedi.
     Şu anda istediği her şeyi yapabildiğini vurgulayan Sezer, okula gidebildiğini, arkadaşları gibi oyun oynadığını kaydetti. Kampta yeni arkadaşları ile bir araya geldiğini söyleyen Sezer, "Hastalığımız bizi, farklı ülkelerden farklı arkadaşlarla buluşturdu" diye konuştu.
     Kırgızistandan gelen Ahmetbak Alimcanov da 7 ay önce annesinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu. Kırgızistanda bu tür operasyonların çok yaygın yapılmadığı için Türkiyeye geldiklerini anlatan Alimcanov, Antalyadaki özel bir hastanede annesinden alınan böbreğin kendisine nakledildiğini ve annesi sayesinde hayata tutunduğunu ifade etti.
     Alimcanov, kampın eğlenceli ve neşeli geçtiğini, çok mutlu olduğunu söyledi.
     İbrahim Özer de 1 yıl önce böbrek nakli ameliyatı geçirdiğini anlattı. Bir organın bir insanın hayatı anlamına geldiğine dikkati çeken Özer, "Bir insana hayat vermek o insana 10 bin tane iyilik yapmak demektir" dedi.
     İnsanlara organ bağışında bulunmaları konusunda çağrı yapan Özer, kendisinin de bir organla hayat bulduğuna işaret etti.
     Beyza Acar ise 3 yıl önce böbrek nakli olduğunu, ameliyattan önceki durumuna göre hayatının daha kolaylaştığını belirtti. Önceden aktivitelere katılamadığını, istediği hiçbir şeyi yapamadığını ifade eden Acar, "Böbreğimdeki rahatsızlık beni sınırlıyordu. Şimdi ise istediğim gibi davranabiliyorum, oyun oynarken rahatsızlanmıyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER