1. Bursa Turizm Zirvesinin ardından

1. Bursa Turizm Zirvesinin ardından -Bursa Skal Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Eker: -Burada konuştuğumuz en önemli konu Uludağdaki yetki karmaşası. Bu konu bir an önce çözülmezse nasıl kaplıca hüviyetimizi Afyonkarahisar


BURSA (A.A) - Bursa Skal Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Hasan Eker, 1. Bursa Turizm Zirvesinde konuştukları en önemli konunun Uludağdaki yetki karmaşası olduğunu belirterek, Bu konu bir an önce çözülmezse nasıl yatırım yapılmamaktan dolayı kaplıca hüviyetimizi Afyonkarahisara kaptırdıysak, kayak merkezi hüviyetimizi de beklerken kaybedeceğiz dedi.
     Eker, 3 Kasımda düzenlenen 1. Bursa Turizm Zirvesinin sonuç bildirgesini açıkladığı basın toplantısında, zirveden Bursada Osmanlı kimliğinin ön plana çıkarılması gerektiği sonucunun çıktığını, ancak şehrin Avrupa seyahat acenteleri tarafından yeterince tanınmadığınını söyledi.
     Tanıtım eksikliğinin Bursa turizminin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu savunan Eker, şunları kaydetti:
     Bursanın tarihi aksında yer alan Muradiyeden Yeşile kadar olan bölge tamamen 1300lü ve 1400lü yılları yansıtmalı. Oraya gelen turist zaman tüneline girmeli ve oradaki evler tamamen Osmanlıyı yansıtmalı. Orada at arabaları dolaşmalı, yollarda şerbetçiler, macuncular olmalı. O bölgede turist o dönemi yaşamalı. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Prag, Viyana, Floransa bu şekilde neredeyse Türkiyeye gelen turistten daha fazla bir tek şehir turist alıyor. Praga giden birisi orada Rönesansı yaşıyor. Bizim de Bursa olarak böyle bir gücümüz var elimizde. Dünyadaki insanların Osmanlıyı yaşayabileceği tek kent Bursa. Dolayısıyla turist çekmede en önemli faktör bu olacaktır. Tanıtım eksikliğimiz var. Avrupa seyahat acentelerinin yüzde 95i Bursayı bilmiyor. Dolayısıyla kendimizi kandırmaya gerek yok. Bursa Avrupada ve dünyada bilinmiyor. Tanıtıma ağırlık vermek için ciddi bir bütçe ayrılması gerekiyor.
     Uludağda yıllardır yetki karmaşasından dolayı gelişme sağlanamadığını belirten Eker, şöyle devam etti:
     Uludağı yıllardır konuşuyoruz. Bu zirvede, Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyesin nasıl yatırımlar yaptığını gördük. Biz burada konuşurken onlar bizi geçmiş. Şu anda Erzurumda ve Kayseride Uludağdan daha fazla pist var daha fazla kayacak bölge var. Burada konuştuğumuz en önemli konu yetki karmaşası. Son yıllarda belediyenin girişimleri ile elektrik, doğal gaz ve altyapıların yapılması konusunda yetki alındı, ancak bu yetersiz. Belediye yetki alsa da Orman ve Su İşleri Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına danışmak zorunda. Dolayısıyla Uludağda tek yetkililiğinin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Kayserideki Erciyes Dağının tapusu Büyükşehir Belediyesinde, arsalar dahil tüm dağ belediyede, dolayısıyla istediği gibi kimseden onay almadan hızlıca hareket edebiliyor. Bizim tercihimiz de Uludağ konusunda belediyenin yetkilendirilmesi. Bu konu bir an önce çözülmezse nasıl yatırım yapılmamaktan dolayı kaplıca hüviyetimizi Afyonkarahisara kaptırdıysak kayak merkezi hüviyetimizi de beklerken kaybedeceğiz. Yatırım olmadan hiçbir şey olmuyor.
     Bursa Havayollarının kurulma girişiminin şehre direkt ulaşımda olumlu bir adım olduğunu aktaran Eker, Bursa Havayolları maliyetlerinin yüksek olmaması için 70 kişilik küçük uçaklarla kurulmalı. Ayrıca bir hava yollarına bağlı olarak kurulması tercihimizdir. Operasyonel ve maliyet olarak faydalı olacaktır bu diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 1. Bursa Turizm Zirvesinin ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER