1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş: -"1 Mayısın ülkemizde işçi bayramı olarak kutlanmasının ardında ne yazık ki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için verilen mücadelede acı, gözyaşı ve ağır bedell


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, "1 Mayısın ülkemizde işçi bayramı olarak kutlanmasının ardında ne yazık ki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için verilen mücadelede acı, gözyaşı ve ağır bedellerin izleri vardır" ifadesini kullandı.
     Sarıbaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2013 yılı verilerine göre 11 milyona yakın işçinin bulunduğu Türkiyede, ancak 1 milyon işçinin sendika üyesi olduğunu gördüklerini bildirdi.
     "İşsizliğin, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, yoksulluk ve yolsuzluğun had safhaya çıktığı dönemde" iktidarın başta işçi sendikaları olmak üzere toplumun tüm katmanlarıyla çatışmaya girdiğini" iddia eden Sarıbaş, şunları kaydetti:
     "Ülkemizde hiçbir şeyin iyiye gitmediği, insanların birbirlerine düşman edildiği, kamplaşarak çatışma ortamına sürüklendiği, önümüzü göremediğimiz karanlık bir süreçte işçi bayramını kutlamaya çalışacağız. Bu süreç işçisiyle, memuruyla, köylüsü, kentlisiyle ezilenler açısından önemli bir süreçtir. Bu süreci hiçbir oyun ve kışkırtmalara kapılmadan sancısız atlatmamız, birliğimiz, bütünlüğümüz ve geleceğimiz açısından çok önemlidir. 1 Mayısın ülkemizde işçi bayramı olarak kutlanmasının ardında ne yazık ki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için verilen mücadelede acı, gözyaşı ve ağır bedellerin izleri vardır. Daha 1977 yılında 37 işçinin ölümü ile sonuçlanan kanlı 1 Mayısın acıları hafızalarımızda yerini korumaktadır. Ülkemizde, 1 Mayısın resmi tatil kabul edilerek işçi bayramı olarak kutlanmasına hiç de kolay gelinmemiştir. Çok ağır bedeller ödenmiştir."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER