1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -CHP İzmir İl Başkanı Engin: Şiddetten rahatsızlık duymak insanlığımızın gereği


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, savaş ve şiddetten rahatsız duymanın insanlığın gereği olduğunu ifade etti.
     Engin, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ayrışmalardan medet umanlara en büyük dersin halk tarafından verilecek birlik, beraberlik ve barış mesajı olduğunu kaydetti.
     Engin, şöyle devam etti:
     Halkın birbirine düşmesini, ülkenin bölünmesini isteyenler, halkın barış için verdiği mücadele karşısında yok olup gideceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca savaşı çıkaran taraf olmamış, savaştan kaçmak, komşuları ile barış içinde yaşamak için her türlü çabayı göstermiştir.
     Zorla savaşın içine çekilmiş bir ülkenin yaşayanları olarak savaşların yaşattığı acıları bizden iyi bilen bir halk olamaz. Bunun içindir ki komşularımızın da aynı acıları yaşamasına engel olmak hem görevimiz, hem de cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkün bizlere vasiyetidir. Savaş ve şiddet, nerede olursa olsun bir çocuğun, kadının, bir insanın canı yakacaktır ve bundan rahatsızlık duymak insanlığımızın gereğidir.
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER