1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü


DENİZLİ (A.A) - Denizli Makine Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bolat Arıkan, Barış Gününün savaşlar içinde kutlandığını, yaşanan şiddet ve ölümlerin barışa yürekten inanan insanlar tarafından engellenebileceğini belirtti.
     Arıkan, 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan şiddet ve terör eylemlerini kınadıklarını kaydetti.
     Şiddetin son bulması gerektiğini belirten Arıkan, şöyle devam etti:
     Barış Günü savaşlar içinde kutlanıyor, yaşanan bu şiddet ve ölümler barışa yürekten inanan insanlar tarafından engellenebilir. Demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan ve yıllardır terörün acısını yüreğinde yaşayanlar, tüm bu olumsuzluklara karşın barışa inanmaktadırlar. Biz tüm dünyanın bir arada, barış, eşitlik, adalet, özgürlük içinde yaşamasını istiyoruz. Yeter ki isteyelim.
     Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa da bugün barışı savunmaya her zamankinden fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.
     Yaşa, Biz mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları olarak tüm halkımıza, savaşa karşı barışın yanında yer alma çağrımızı yineliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER