1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -Şırnakta KESK üyeleri basın açıklaması yaptı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta Dünya Barış Günü nedeniyle KESK üyelerince açıklama yapıldı.
     KESK binasında yapılan basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şırnak Şube Başkanı Lezgin Gözlek okudu. Gözlek, Kürt sorununda girilen yeni evrede kaygılarının her gün artığını, barışçıl ve demokratik çözüm için somut adımların atılmadığını savundu.
     Bölgede ve dünyada barış, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamı savunmak için şimdi her zamankinden daha fazla mücadeleye ihtiyaç olduğunu kaydeden Gözlek, şöyle dedi:
     Kürt halkının temel taleplerini karşılayarak toplumsal bir barışı kurmak yerine çatışmayı ve şiddeti esas kılan yaklaşımın çıkmaz sokak olduğu görülmelidir. Özlemimiz, kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi, görüşü ne olursa olsun, üzerinde eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratikleşmeye yönelik çözümlerin benimsendiği, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye özlemidir. Bugün Kürtlere karşı dayatılan baskı ve sindirme politikaları ile barışın önüne kurulan engeller, halkların arasındaki barış ve kardeşliğe kurulmuş barikatlardır. Şimdi diyalog ve çözüm zamanıdır. Artık sözler değil, ölümler son bulmalıdır.
    
     Muhabir: Cafer Balık/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER