1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü -Eskişehir Valisi Koçdemir: -Yaşlılarımız toplumun temel direğidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Koçdemir, mesajında, yaşlıların tecrübelerini ve birikimlerini günümüze yansıtarak, milli kültür ve değerlerimizin yarınlara ulaşmasına vesile olduklarını kaydetti.
     Yaşlıların, ailenin ve toplumsal hayatın en kıymetli hazineleri olduğunu ifade eden Koçdemir, şunları bildirdi:
     Değerli büyüklerimizin toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin öncelikli görevidir. Yaşlılarımız toplumun temel direğidir. Hayat rehberimiz ve toplumun temel direği büyüklerimize olan bağlılık duygularımız yalnızca bugünle sınırlı olmayıp, yılın her gününde onlarla birlikte olduğumuz bilinciyle, tüm büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Gününü kutlarım.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı:
     -Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran,
     kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı
     sağlayan en değerli varlıklarımızdır
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Sakallı, mesajında, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, Türk kültürü ve değerlerini yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu belirtti.
     Bugünleri ve geleceği hazırlayan yaşlıları için hayatı kolaylaştırmanın ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sağlamanın toplumun öncelikli görevlerinden olduğunu kaydeden Sakallı, şunları bildirdi:
     Yaşlıların tecrübelerinden yararlanabilmek, onları toplumsal yaşamdan koparmadan, en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür. Bunun için, yaşlıların sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, bakım barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesine yönelik düzenlemelere ağırlık verilmesi ve özen gösterilmesi gereklidir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER